Payment Card Industry (PCI) workshop

Actions and Detail Panel

Sales Ended

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

Sunderland Software Centre

Tavistock Place

Sunderland

SR1 1PB

United Kingdom

View Map

Event description

Description

Latest Programme

Time

Summary

Duration

12.30pm

Arrivals and coffee

30 mins

1.00pm

Welcome and introductions

5 mins

1.05pm

An overview of the PCI DSS:

  • What is the PCI DSS?
  • The PCI structure (Brands, Issuers, Acquirers, Merchants, Service Providers, Card Holders)
  • How does it affect you?

40 mins

1.45pm

An introduction to the PCI DSS requirements:

  • Requirements 1 – 12
  • Scoping and de-scoping your PCI environment
    • How to simplify your PCI environment to make compliance easier (and cheaper)
    • Selecting the correct SAQ for your PCI environment
    • Working with a QSA

45 mins

2.30pm

Coffee Break

15 mins

2.45pm

PCI DSS as BAU and Ongoing Compliance

  • Policies and procedures, including staff training and awareness
  • Payment systems and devices, including eCommerce and Telephone payments
  • Potential consequences of non-compliance

30 mins

3.15pm

Q&A Session (Chatham House Rule)

45 mins

4.00pm

Close

The venue is conviently located a short walk from Sunderland Railway/Metro station. See Map.

Pay and display parking is available in nearby Tatham Street (70p per hour). Details here.

Is my registration/ticket transferrable?

Please contact the host if you'd like someone to attend in your place.

Can I update my registration information?

This isn't a problem. Please contact the host.

The name on the registration/ticket doesn't match the attendee. Is that okay?

This isn't a problem, please contact the host if you'd like someone to attend in your place.

Date and time

Location

Sunderland Software Centre

Tavistock Place

Sunderland

SR1 1PB

United Kingdom

View Map

Organizer North Eastern ICT Partnership

Organizer of Payment Card Industry (PCI) workshop

The North Eastern ICT Partnership (NE_ICT) was established in 2002 to bring together the council ICT sections in Newcastle, Gateshead, Sunderland, North Tyneside, South Tyneside, Durham and Northumberland

  • to make the most of the expertise, best practise, learning, skills and experience
  • to develop new, and exploit existing ICT infrastructure, applications and developments
  • to work together to support the efficiency, modernisation and shared services agendas

www.neict.org

Save This Event

Event Saved