Skip Main Navigation
Page Content

Save This Event

Event Saved

(SOLD OUT, NO ON-SITE REGISTRATION AS WE ARE OVER CAPACITY!!! ) DCOTA Annual Conference ~ 100 Year Centennial of Occupational Therapy ~ 1917-2017

District of Columbia Occupational Therapy Association

Saturday, 29 April 2017 from 08:00 to 17:00 (EDT)

(SOLD OUT, NO ON-SITE REGISTRATION AS WE ARE  OVER...

Ticket Information

Ticket Type Sales End Price Fee Quantity
DCOTA Annual Conference   more info Ended US$50.00 US$3.74

Who's Going

Loading your connections...

Share (SOLD OUT, NO ON-SITE REGISTRATION AS WE ARE OVER CAPACITY!!! ) DCOTA Annual Conference ~ 100 Year Centennial of Occupational Therapy ~ 1917-2017

Event Details

DCOTA Annual Conference 

100 Year Centennial of Occupational Therapy ~ 1917-2017 

SOLD OUT

REGISTRATION IS NOW CLOSED!!!

NO ON-SITE REGISTRATION AS WE ARE 

OVER CAPACITY!!!

 

CONFERENCE SCHEDULED AGENDA

 

8:00am-8:45am - Registration, Continental Breakfast, Posters Session, Exhibit Vendors, Networking (45min) ROSS AUDITORIUM

8:45am – 8:50am – Call to Order, Delvin Champagne, MSHE, COTA/L, Conference Chair (5 mins) ROSS AUDITORIUM

8:50am -8:55am – Welcome, Providence Hospital (5 mins) ROSS AUDITORIUM

8:55am-9:00 – Facility Housekeeping, OT Staff (5 mins) ROSS AUDITORIUM

9:00am-9:15am- State of DCOTA Presidential Address (Konah Bernard, MS, OTR/L) (15 mins) ROSS AUDITORIUM

9:15am-9:30am – DC Licensure Board Townhall Q&A (Frank Gainer, MHS, OTR/L, FAOTA) (15 min) ROSS AUDITORIUM

9:30-9:45am – Posters Session, Exhibit Vendors, Transition, Networking (15 min

        9:45-11:00am - Clinical Current Session 1: (75 mins)

 

  • Adults Track:  "Tubes and Lines: Occupational Therapy in the ICU" (Sheena Navidi, MS, OTR/L) ROSS AUDITORIUM
  • Peds Track: "OT Interventions in the NICU-Supporting Developmental Care and Oral Feeding Skills." (Rachel Radcliffe, OTR/L,  IBCLC & Aditi Kulkarni, OTR/L, Children’s National Medical Center) REHAB DEPT BREAKOUT                                                         

11:00-11:15am – Posters Session, Exhibit Vendors, Transition, Networking (15 min)

         11:15-12:30pm – Clinical Current Session 2: (75 mins)

  •  Adults Track:  “Occupational Therapy Distinct Value in Chronic Disease Prevention as Primary Care Practitioners” (Keisha M.Lewis, OTR/L, MS, CDE Certified Diabetes Educator) ROSS AUDITORIUM
  • Peds Track: School Based Occupational Therapy Clinical Update: Public vs Charter vs Private (Judy Shincarick, MS, OTR/L, Shari Bryant, OTR/L, Colleen Doyle, M.S. OTR/L) REHAB DEPT BREAKOUT

 

 

 

12:30-12:40pm – Posters Session, Exhibit Vendors, Transition, Networking (10 min)

 

 

 

12:40-12:45pm – Introduction of the Keynote Speaker (Ms. Roxanne J. Arneaud, OTR/L, Esquire - DC OT Licensure Board, Counsel) (5 mins) ROSS AUDITORIUM

 

12:45-1:30pm- “OT @ 100: Past, Present, Future a 2020 Vision” Keynote Luncheon Speaker: Barbara Kornblau, JD, OTR/L, Past AOTA President (45 mins) ROSS AUDITORIUM

 

 

 

1:30-1:45pm- Representative Assembly (RA) Update & Introduction of AOTA Federal Affairs Director (Alisha Williams, MS, OTR/L – Incoming RA) (15 mins) ROSS AUDITORIUM

 

 

 

1:45pm – 3:00pm – “Federal Legislative and Policy Update” (Heather Parsons, MSOT, AOTA Director of Federal Affairs) (75 mins) ROSS AUDITORIUM

 

 

 

3:00 - 3:30pm – Extended Posters Session & Student-Clinician Speed Mentoring Session (30 min) REHAB DEPT BREAKOUT

 

                   

  Howard University (Felicia Banks, PhD, M.Ed, OTR/L, FAOTA – Chair, MSOT Program)                                                       Trinity Washington University (Ms. Lisa Simmons, MS, OTR/L – Program Director, OTA Program)                                                   George Washington University (Gillian Rai, DOT, MEd., OTR/L – Program Director, OTD Program)                                                  NBCOT (Karthik Mani, MSc, OTD, OTR - Assistant Director, External and Regulatory Affairs)  

 

 

3:30-4:45pm – Clinical Current Session 3: (75 mins)

 

  • Adults Track: "Current State of OT in Hand Therapy & Upper Extremity Rehab" (Jeff Smith, OTR/L, CHT; Laurie Rogers, OTR/L, CHT, MedStar/WHC Hand Clinic) ROSS AUDITORIUM
  • Peds Track: “Occupational Therapy in Early Intervention- Keeping up with Local and National Trends”(Quiana Mitchem, OTR/L, Owner of Coastal Healthcare Services) REHAB DEPT BREAKOUT

 

4:45–5:00pm - Posters Session, Exhibit Vendors, Transition, Networking (15 min)

 

5:00-5:15pm – DCOTA Awards Ceremony (Robin Baker, MS, OTR/L) (15 min) ROSS AUDITORIUM

 

5:15 – 5:30pm - Conference Evaluation, Certificates & Closing Farewell Remarks (Konah Bernard, MS, OTR/L) (15 min) ROSS AUDITORIUM

 

5:30 – 6:00pm – Rita’s Italian Ice Cream Social & Final Exhibit/Vendor Visits (30 mins) ROSS AUDITORIUM

 


 

Confirmed Research Poster Presentations

 http://dcota.wildapricot.org/page-1227410/4621880

 

CONFIRMED EXHIBIT VENDORS & SPONSORS:

  • Aegis Therapies
  • Lifeworks Rehab
  • HealthPro
  • Fitness for Health
  • ACP-Hanger
  • LesCo Rehab
  • Lifestyle Rehab & Wellness
  • AOTA
  • NBCOT
  • Genesis Rehab
  • Beltway Rehab Pros
  • Howard Univerisity MSOT
  • Trinity Washington University OTA/MOT
  • George Washington University OTD
Do you have questions about (SOLD OUT, NO ON-SITE REGISTRATION AS WE ARE OVER CAPACITY!!! ) DCOTA Annual Conference ~ 100 Year Centennial of Occupational Therapy ~ 1917-2017? Contact District of Columbia Occupational Therapy Association

Save This Event

Event Saved

When & Where


Providence Hospital
St. Catherine's Hall ~ Ross Auditorium
1150 Varnum Street Northeast
Washington, DC 20017

Saturday, 29 April 2017 from 08:00 to 17:00 (EDT)


  Add to my calendar

Organiser

District of Columbia Occupational Therapy Association

Dcota2017conference.eventbrite.co.uk 

Www.dcota.wildapricot.org 

  Contact the Organiser
(SOLD OUT, NO ON-SITE REGISTRATION AS WE ARE OVER CAPACITY!!! ) DCOTA Annual Conference ~ 100 Year Centennial of Occupational Therapy ~ 1917-2017
Things to do in Washington, DC Convention Health

Please log in or sign up

In order to purchase these tickets in installments, you'll need an Eventbrite account. Log in or sign up for a free account to continue.